Antena 3 CNN Externe Persoana care a deschis focul lângă o grădiniţă din Franţa este un licean. Adolescentul a fost arestat

Persoana care a deschis focul lângă o grădiniţă din Franţa este un licean. Adolescentul a fost arestat

Persoana care a deschis focul lângă o grădiniţă din Franţa este un licean. Adolescentul a fost arestat
Sursa foto: pistol
20 Mar 2009   •   21:42

Bărbatul care a deschis focul, vineri, la Lyon, asupra unor mame care veneau să îşi ia copiii de la grădiniţă este un adolescent în vârstă de 17 ani, anunţă AFP. Liceanul a fost arestat de autorităţile franceze.

Iniţial, tânărul a reuşit să fugă. Însă, la puţin timp, poliţiştii francezi l-au arestat la domiciliul său din apropierea grădiniţei.

Potrivit prefectului delegat pentru securitate şi apărare, Xavier de Furst, adolescentul ar fi testat în compania a trei sau patru prieteni noua sa carabină.

"Tânărul a recunoscută că este autorul mai multor focuri de armă. Se pare că ulterior le-ar fi dat carabina altor trei prieteni care erau cu el", a declarat Xavier Richaud, procurorul din Lyon. Autorităţile franceze i-au reţinut şi pe prietenii tânărului.

Opt oameni au fost răniţi în Franţa, după ce adolescentul a tras focuri de armă în apropierea unei grădiniţe din Lyon. Tânărul a tras focuri de armă asupra mamelor, în timp ce acestea traversau un parc din apropierea unei grădiniţe publice.

Incidentul vine la puţin timp după ce un adolescent a împuşcat 15 oameni, majoritatea copii într-o şcoală din Germania.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gradinita Franta
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close