Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane din anturajul lui Putin s-au infectat cu COVID-19

Zeci de persoane din anturajul lui Putin s-au infectat cu COVID-19

Zeci de persoane din anturajul lui Putin s-au infectat cu COVID-10. Președintele rămâne în izolare.

Zeci de persoane din anturajul lui Putin s-au infectat cu COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Sep 2021   •   12:53

La începutul săptămânii, președintele Rusiei a spus că se va autoizola după ce au fost detectate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în anturajul său. 

”În anturajul meu apropiat au fost, după cum ştiţi, depistate cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus. Nu este vorba despre unul sau doi, ci de câteva zeci de oameni”, a precizat Putin.

Veștile despre izbucnirea focarului de la Kremin vin cu o zi înainte de alegerile parlamentare din Rusia.

Autoritățile au încercat din răsputeri să își protejeze președintele, acesta a fost vacinat la începutul anului cu vaccinul rusesc Sputnik, iar toți liderii, jurnaliștii sau oficialii care au avut întâlniri cu Putin, au trebuit să se autoizoleze înainte de a-l întâlni pe liderul de la Kremlin.

Rusia are al cincilea cel mai mare număr de îmbolnăviri cu COVID-19 din lume, și se luptă să țină sub control îmbolnăvirile, în ciuda accesului facil al populației la vaccinare.

Potrivit ultimelor cifre, țara a înregistrat mai mult de 7 milioane de cazuri și 195.041 de morți, cel mai mare număr al deceselor din Europa

Autoritățile se luptă cu scepticismul populației vizavi de vaccinare, iar sondajele arată că majoritatea rușilor nu au nicio intenție de a se inocula.

40.2 de milioane de ruși au fost vaccinați, dintr-o populație de 146 de milioane, potrivit site-ului guvernului, potrivit MSM.

Moscova, epicentrul pandemiei rusești a introdus inocularea obligatorie, iar Putin a făcut deseori apel la populație să se vaccineze.

Inițial, Kremlinul a stabilit ca țel vaccinarea a 60% dintre ruși până în luna septembrie, dar ulterior a renunțat la aceste cifre, cu toate că vaccinurile au fost disponibile încă din luna decembrie a anului trecut.

 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 infectare Rusia Moscova Kremlin
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close