Antena 3 CNN Externe Peru. Cel puţin 33 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de la 200 de metri într-o prăpastie

Peru. Cel puţin 33 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de la 200 de metri într-o prăpastie

Peru. Cel puţin 33 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de la 200 de metri într-o prăpastie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Apr 2013   •   14:13

Cel puţin 33 de persoane au murit şi alte zece au fost rănite după ce un autocar care circula pe o autostradă din nordul Perului, a căzut, sâmbătă, de la 200 de metri într-o prăpastie, au anunţat autorităţile sanitare citate de AFP.
   
"Am identificat 33 de persoane moarte şi zece rănite", a declarat pentru agenţia oficială Andina Henry Rebaza, directorul departamentul Sănătăţii din regiunea La Libertad (nord).
   
Printre victime figurează profesori, medici şi infirmieri.
   
Autocarul se deplasa între localitatea andină Cajabamba, din provincia Otuzco, şi oraşul Trujillo, pe coasta Pacificului.
   
Rebaza a precizat că la bordul vehiculului călătoreau 43 de pasageri pe scaune dar şi alte persoane în picioare, motiv pentru care bilanţul ar putea să se agraveze.
   
Majoritatea victimelor sunt profesori care predau în diferite localităţi din Anzi şi care îşi petreceau sfârşitul de săptămână la Trujillo, a precizat poliţia.
   
Accidentul s-a produs în cursul dimineţii, din motive necunoscute. Autorităţile au deschis o anchetă.
   
Accidentele sunt frecvente pe străzile din Peru. Autorităţile atribuie în general aceste accidente vitezei excesive a autovehiculelor într-o ţară în care reţeaua rutieră traversează în mare parte zone montane.
   
Potrivit ultimelor statistici oficiale, în 2011 au avut loc 1.108 accidente rutiere în Peru, care s-au soldat în total cu 1.124 de morţi şi 2.583 de răniţi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close