Antena 3 CNN Externe Aşa arată cel mai mare peşte auriu din lume. Pescar: "A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc"

Aşa arată cel mai mare peşte auriu din lume. Pescar: "A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc"

Un pescar britanic a prins unul dintre cei mai mari pești aurii din lume şi a stabilit un nou record în domeniul pescuitului. Iată povestea lui Morcov, aşa cum este alintat de comunitatea de pescari din Franţa.

Aşa arată cel mai mare peşte auriu din lume. Pescar: "A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc"
Sursa foto: Facebook/Bluewater Lakes
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2022   •   20:44

"Morcov", aşa cum a fost poreclit de pescari, a fost capturat în jurul lacurilor Bluewater din Champagne, Franţa de un britanic, în vârstă de 42 de ani, la începutul acestei luni.

Imaginile cu cel mai mare pește auriu din lume au atras atenţia presei, iar pescarul britanic a devenit în scurt timp celebru. 

Morcov (n.r. the carrot) are 30 de kg şi este rezultatul unei încrucișări dintre un crap piele și un crap koi, ambele de culoare portocalie, ceea ce îi conferă peștelui culoarea aşa de strălucitoare. El a fost plasat în lacurile Bluewater din Champagne, Franţa, în urmă cu 20 de ani, timp în care s-a dezvoltat. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"L-am adus pe Morcov în urmă cu aproximativ 20 de ani ca să oferim ceva diferit pentru ca clienții să pescuiască. De atunci a crescut și a crescut, dar nu iese prea des. Este foarte timid şi are o stare de sănătate și o condiție excelentă. Felicitări lui Andy pentru o captură excelentă", a spus managerul lacului, citat de washingtonpost.com

 "A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc"

"Întotdeauna am știut că The Carrot (n.r Morcov) se află acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde.

Am știut că este un pește mare când a mușcat din momeala mea și a plecat dintr-o parte în alta și în sus și în jos cu ea.

Apoi a ieșit la suprafață la 30 sau 40 de metri și am văzut că era portocaliu. A fost genial să-l prind, dar a fost și pur noroc", spune pescarul britanic Andy Hackett.

Astfel, captura lui Morcov l-a plasat pe pescarul britanic pe primul loc în lume detronându-l pe Jason Fugate, în vârstă de 33 de ani, care a prins un pește auriu de 17 kg în Minnesota.

×
Subiecte în articol: Franta pescar peste record
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close