Antena 3 CNN Externe Peste 100 de victime în insula Madeira, din cauza alunecărilor de teren

Peste 100 de victime în insula Madeira, din cauza alunecărilor de teren

Peste 100 de victime în insula Madeira, din cauza alunecărilor de teren
Sursa foto: alunecari
21 Feb 2010   •   10:39

Dezastru pe insula Madeira, din arhipelagul portughez al Azorelor. Cel puţin 32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 70 au fost răniţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, provocate de ploi torenţiale. Mai multe sate sunt total izolate, iar în capitala insulei zeci de locuinţe şi hoteluri au fost evacuate.

Un potop neaşteptat s-a abătut peste insula Madeira, considerată un paradis al vacanţelor pentru turişti.

Ploaia, care căzuse toată noaptea, a devenit neobişnuit de puternică o dată cu venirea dimineţii. Rafalele de vânt de peste 100 de kilometri pe oră şi valurile agitate ale oceanului au amplificat dezastrul. Râurile au ieşit din matcă iar străzile au fost invadate de şuvoaie violente de apă şi noroi care au spulberat tot ce au întâlnit în cale.

În capitala insulei, Funchal, un oraş cu o sută de mii de locuitori, numeroase clădiri au fost evacuate şi câteva cartiere sunt lipsite de telefon şi curent electric. Mai multe hoteluri de pe malul mării au fost evacuate de teamă că s-ar putea prăbuşi, din cauza terenului spălat de ape. Aeroportul internaţional este închis, iar operaţiunile de ajutor sunt extrem de dificile pe străzile acoperite de mâl şi deşeuri.

Guvernul portughez a trimis spre insulă o navă militară cu ajutoare, însoţită de avioane şi elicoptere. Regele Spaniei a oferit de asemenea ajutorul ţării sale, iar autorităţile regionale vor cere asistenţă şi din partea Uniunii Europene. Din fericire, potrivit meteorologilor, vremea se va îmbunătăţi în următoarele zile.

Antena 3




×
Subiecte în articol: teren ploi insula potop
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close