Antena 3 CNN Externe Peste 50 de morţi şi 550 de răniţi în Argentina: Un tren a intrat cu viteză în tampoanele de oprire dintr-o gară

Peste 50 de morţi şi 550 de răniţi în Argentina: Un tren a intrat cu viteză în tampoanele de oprire dintr-o gară

Peste 50 de morţi şi 550 de răniţi în Argentina: Un tren a intrat cu viteză în tampoanele de oprire dintr-o gară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Feb 2012   •   15:53
Update 18.30 - Cel mai recent bilanţ al accidentului din Argentina arată că s-au înregistrat 50 de morţi, 550 de răniţi şi 150 de persoane sunt spitalizate.

Update 17.20
- Accidentul feroviar produs miercuri dimineaţă în gara din Buenos Aires s-a soldat cu numeroase decese, 550 de persoane au rănite şi alte aproximativ 30 sunt blocate în vagoanele avariate, anunţă autorităţile argentiniene, citate de AFP.


Cel puţin 340 de persoane au fost rănite, miercuri dimineaţă, într-un accident feroviar produs la Buenos Aires. Un tren a intrat cu viteză în gară şi s-a lovit de tampoanele de oprire de la capătul liniei.

Potrivit autorităţilor locale, numeroase persoane sunt blocate în vagoane. Nu se ştie deocamdată dacă există persoane decedate.

"Trei sute patru zeci de persoane au suferit politraumatisme. (...) Numeroase persoane sunt blocate în vagoane. Nu ştim încă dacă sunt şi morţi. Trenul a intrat în gară cu viteza de 20 de kilometri pe oră şi a lovit tampoanele de oprire de la capătul liniei", a declarat ministrul argentinian al Transporturilor, Juan Pablo Schiavi, citat de AFP.

Potrivit poliţiei, trenul, care transporta aproximativ 2.000 de călători, ar fi rămas fără frâne la intrarea în gară şi a lovit tampoanele de la capătul liniei.
 
"Accidentul este foarte grav. Vagoanele s-au lovit unul de celălalt. Totul este filmat şi va fi studiat", a declarat Schiavi.
   
"Trenul era plin, impactul a fost foarte grav", a declarat unul dintre călători.

×
Subiecte în articol: accident feroviar Buenos Aires tren gara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close