Antena 3 CNN Externe Piaţa Times Square din New York, evacuată din nou după descoperirea unui colet suspect - VIDEO

Piaţa Times Square din New York, evacuată din nou după descoperirea unui colet suspect - VIDEO

Piaţa Times Square din New York, evacuată din nou după descoperirea unui colet suspect - VIDEO
07 Mai 2010   •   20:36

Totul a revenit la normal în piaţa Times Square din New York după ce geniştii au descoperit vineri că în pachetul suspect (o cutie frigorifică) aflat în faţa unui hotel, se aflau doar nişte sticle cu apă, potrivit CNN, care citează poliţia din metropola americană.

Piaţa Times Square din New York a fost evacuată parţial, vineri, de poliţie, după ce a fost descoperit un colet suspect. Acesta este al doilea incident similar din metropola americană într-un răstimp foarte scurt, de mai puţin de o săptămână. ?Am reacţionat imediat în urma descoperirii unui colet suspect şi am luat toate măsurile necesare?, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de AFP, fără a oferi mai multe detalii.

Mai multe străzi din zonă au fost evacuate şi închise traficului rutier, însă clădirile din apropiere nu au fost evacuate. Cutia frigorifică a fost descoperită în grădina din faţa Hotelului Marriott.




În urmă cu doar cinci zile, un atentat cu o maşină capcană a fost dejucat în ultimul moment datorită prezenţei de spirit a unui cetăţean, care a trecut pe lângă un vehicul suspect din care ieşea fum.

Geniştii americani au reuşit atunci să dezamorseze bomba care ar fi putut să explodeze în Times Square la o oră de vârf. Dispozitivul se afla într-o maşină cu numere de înmatriculare false. Atentatul a eşuat datorită vigilenţei trecătorului şi a poliţiştilor care patrulau în zonă.

A fost identificat şi cel care ar fi pus la cale atentatul. Presupusul autor al atentatului eşuat de la New York, Faisal Shahzad, va fi inculpat pentru terorism internaţional şi tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă, a anunţat marţi secretarul american al Justiţiei, Eric Holder.

Faisal Shahzad va fi cercetat pentru "acte de terorism care depăşesc frontierele naţionale" şi "tentativă de utilizare a unei arme de distrugere în masă", a declarat Holder în cadrul unei conferinţe de presă. Shahzad şi-a "recunoscut implicarea" în atentatul eşuat, a adăugat secretarul american.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: colet suspect
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close