Antena 3 CNN Externe Poetul Grigore Vieru nu va fi transportat la un spital din Bucureşti, din cauza stării grave de sănătate

Poetul Grigore Vieru nu va fi transportat la un spital din Bucureşti, din cauza stării grave de sănătate

Poetul Grigore Vieru nu va fi transportat la un spital din Bucureşti, din cauza stării grave de sănătate
Sursa foto: Grigore Vieru
17 Ian 2009   •   10:03

Poetul moldovean Grigore Vieru, grav rănit în urma unui accident rutier, nu va mai fi adus la Spitalul Floreasca din Bucureşti, aşa cum era stabilit. Decizia a fost luată vineri seară de familie, după ce medicii au prezentat situaţia stării de sănătate şi riscurile transportului cu avionul. Medicii moldoveni au fost asiguraţi că vor beneficia de tot sprijinul colegilor români dacă vor avea nevoie. În cazul în care starea de sănatate va permite, există posibilitatea ca în următoarele zile poetul să fie adus la Bucureşti.
O echipă de medici români s-a deplasat la Chişinău pentru a asigura asistenţa medicală pe timpul transferului la Bucureşti, dar familia poetului a decis ca acesta să rămână în capitala Moldovei.
?Noi eram pregatiti pentru a-l aduce, dar cu riscuri foarte mari, bineînteles. Acest lucru l-am prezentat familiei, iar decizia finală era dacă ne asumam decizia transferului sau daca ramâne acolo, cu riscul, bineînteles, că şi acolo se poate întâmpla ceva mai grav şi se poate să-l pierdem. Familia a decis, în final, să nu ne asumăm riscul de transport?, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Poetul Grigore Vieru a fost diagnosticat cu multiple traumasme cranio-cerebrale şi toracice, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. Potrivit directorului Spitalului de Urgenţă din Chişinău, Gheorghe Ciobanu, ei au reuşit să echilibreze starea sănătăţii poetului, dar aceasta rămâne în continuare critică. El a fost victima unui grav accident rutier petrecut joi seară în Republica Moldova.
Medicii moldoveni au fost asiguraţi că vor beneficia de tot sprijinul colegilor români, dacă vor avea nevoie. În cazul în care starea de sănatate va permite, există posibilitatea ca în următoarele zile poetul să fie adus la Bucureşti.
Antena 3

×
Subiecte în articol: stare de sanatate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close