Antena 3 CNN Externe Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene o manifestaţie antiguvernamentală din Tunis

Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene o manifestaţie antiguvernamentală din Tunis

Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene o manifestaţie antiguvernamentală din Tunis
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   19:15
Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene o manifestaţie antiguvernamentală în faţa sediului Adunării Naţionale Constituante (ANC) din Tunis, a constatat un jurnalist al AFP, conform Mediafax.
Poliţia a folosit o cantitate mare de gaze împotriva manifestanţilor, care invadau piaţa Bardo, unde se află sediul ANC, venind de la cimitirul El Jellaz, după înmormântarea deputatului de opoziţie Mohamed Brahmi.
"Guvernul trebuie să cadă astăzi!", "dizolvarea Constituantei este o necesitate", au scandat manifestanţii, sloganuri devenite strigăte de raliere în toată ţara de la moartea lui Mohamed Brahmi, împuşcat mortal joi. 
Rudele şi susţinătorii lui Brahmi acuză islamiştii care conduc Guvernul că se află în spatele acestei crime, în timp ce partidul islamist Ennahda dezminte, arătând cu degetul un salafist fugar.
Palatul care adăposteşte ANC a fost încercuit rapid de forţele de securitate mobilizate în număr mare până pe arterele Bardo, închise circulaţiei.
Manifestanţii, majoritatea tineri cu vârste mai mici de 20 de ani, au aruncat cu proiectile şi pietre în scutierii care lansau gaze lacrimogene în timp ce îi urmăreau. 
După ce au fost dispersaţi, protestatarii s-au reunit din nou pe numeroasele străzi care duc spre piaţa Bardo.
Potrivit postului de radio Shems FM, după funeraliile lui Brahmi, au fost distribuite manifeste în jurul cimitirului pentru a cere mulţimii să se îndrepte către ANC ca să participe la o manifestaţie. 
Aceste texte nu poartă nicio semnătură, potrivit aceleiaşi surse. 
Mai multe partide de opoziţie au anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă retragerea celor 42 de deputaţi din ANC şi au cerut organizarea unor proteste până la dizolvarea Constituantei şi căderea Guvernului condus de partidul islamist Ennahda.
 

×
Subiecte în articol: Tunis Politie gaze lacrimogene
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close