Antena 3 CNN Externe Poliţia din Grecia a destructurat o reţea de proxeneţi români şi moldoveni

Poliţia din Grecia a destructurat o reţea de proxeneţi români şi moldoveni

Poliţia din Grecia a destructurat o reţea de proxeneţi români şi moldoveni
de M.T.    |    19 Sep 2013   •   23:13

Un grup infracţional care se ocupa de trafic de persoane şi exploatarea sexuală a femeilor a fost destructurat pe baza unei plângeri făcute de o tânără de 23 de ani din Republica Moldova, iar patru dintre membrii acestuia, printre care şi un român, au fost arestaţi, a anunţat, joi, poliţia greacă, potrivit agenţiei ANA, citată de Agerpres.

Grupul se ocupa cu atragerea femeilor străine în Grecia cu promisiunea unei loc de muncă, dar ulterior le obliga să se prostitueze în case de toleranţă. În cele mai multe cazuri, câştigurile obţinute în urma prostituţiei erau confiscate.

În raidurile efectuate de poliţie la Atena şi Argos au fost arestate patru persoane, doi bărbaţi - unul din România în vârstă de 32 de ani şi altul de 52 de ani - şi două femei - una din Republica Moldova în vârstă de 31 de ani şi alta de 60 de ani.

De asemenea, alţi doi suspecţi sunt căutaţi de forţele de ordine.

Un alt român, în vârstă de 27 de ani, se află în închisoarea de maximă siguranţă Korydallos de la Atena, fiind considerat membru al aceluiaşi grup infracţional.

În cursul unui raid într-un bordel din Argos, au fost reţinute două femei din Republica Moldova, presupuse victime ale proxeneţilor.

Ele au fost trimise la un cămin din subordinea Centrului naţional pentru solidaritate socială, în aşteptarea răspunsului procuraturii la cererea de a fi considerate victime ale traficului de persoane.

×
Subiecte în articol: Grecia grup infractional romani moldoveni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close