Antena 3 CNN Externe Poliția spaniolă a împușcat un bărbat care a strigat „Allah Akbar!” la granița cu Franța

Poliția spaniolă a împușcat un bărbat care a strigat „Allah Akbar!” la granița cu Franța

Poliția spaniolă a împușcat un bărbat care a strigat „Allah Akbar!” la granița cu Franța
de S.T.    |    18 Noi 2017   •   19:53

Poliţia spaniolă a deschis focul asupra unui francez, aparent dezechilibrat mintal, care striga „Allah Akbar” ( Allah e mare! - n.red.) la un punct de trecere a frontierei, la graniţa cu Franţa, rănindu-l în zona şoldului, au anunţat sâmbătă forţele de ordine spaniole, relatează AFP.

Bărbatul de origine marocană avea asupra sa „un obiect” despre care poliţiştii au crezut că este o armă, a precizat poliţia catalană, care a exclus pista teroristă.

Suspectul se afla cu o femeie într-un vehicul înmatriculat în Franţa la punctul de trecere a frontierei din oraşul La Jonquera când atitudinea sa ciudată a alertat o patrulă a Guardia Civil, care a cerut întăriri poliţiei catalane.

„El părea să manipuleze ceva în interiorul vehiculului, poliţia i-a spus să iasă, în cele din urmă a ieşit cu ceva în mâini şi s-a îndreptat către agenţi”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei catalane, adăugând că bărbatul a strigat „Allah Akbar”.

„Poliţiştii i-au cerut de mai multe ori să se oprească, au tras în aer pentru a-l intimida, însă el a continuat să înainteze şi poliţiştii l-au împuşcat în şold”, a mai spus el.

Bărbatul, care s-a dezbrăcat, părea să aibă probleme mintale. El a fost internat într-un spital şi a fost operat, a spus sursa citată.

Guardia Civil a anunţat că viaţa bărbatului nu este în pericol şi că o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close