Antena 3 CNN Externe Polonia susţine România pentru obţinerea postului de comisar pentru agricultură

Polonia susţine România pentru obţinerea postului de comisar pentru agricultură

Polonia susţine România pentru obţinerea postului de comisar pentru agricultură
Sursa foto: Romania Polonia
12 Sep 2009   •   17:51

Polonia va susţine România pentru obţinerea postului de comisar pentru agricultură în componenţa viitorului Executiv comunitar. Declaraţia a fost făcută de către ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki. Oficialul de la Varşovia a adăugat are îndoieli că în România ar exista un consens în ceea ce priveşte nominalizarea lui Dacian Ciolos drept candidat din partea ţării noastre. Cioloş este de profesite inginer agronom şi a fost ministru al agriculturii în Guvernul Tăriceanu.

Cristian Diaconescu, persoana mandată de coaliţia de guvernare pentru obţinerea portofoliului comisarului pentru agricultură, a explicat că votul pozitiv în Parlamentul European depinde de o majoritate calificată, o majoritate care are nevoie de sprijinul reciproc pe care România îl cultivă cu alte state membre.

Diaconescu a arătat că România va pune în mişcarea întreaga reţea politico-diplomatică pentru a obţine acest post de anvergură, dar a atras atenţia că "nu este simplu", fiind "un post cu mare relevenţă". Ministrul s-a declarat totuşi destul de optimist. "Cred că, printr-un efort conjugat al tuturor celor care au competenţe, atribuţiuni şi responsabilităţi în ceea ce priveşte poltica externă vom reuşi să obţinem acest post", a declarat Cristian Diaconescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Polonia
Parteneri
Cupolă de foc peste România. Temperaturi resimţite de aproape 40 de grade Celsius
x close