Antena 3 CNN Externe Pompierii români din Grecia s-au asigurat că mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias nu este atinsă de flăcări

Pompierii români din Grecia s-au asigurat că mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias nu este atinsă de flăcări

Pompierii români din Grecia continuă lupta cot la cot cu pompierii eleni, pentru stingerea unui incediu care se apropie de Atena. Zona în care îşi desfăşoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu "ridicat"."

Pompierii români din Grecia s-au asigurat că mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias nu este atinsă de flăcări
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2021   •   11:00

Pompierii români au intervenit după ce flăcările au cuprins o regiune deluroasă din Attica. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune.

"Este o situaţie cum nu se poate întâlni la noi în ţară. Este foarte ciudat pentru că pur şi simplu un focar se poate transforma în doar câteva minute într-un foc uriaş", a declarat locotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Urgență "Bucovina" Suceava.

În cursul nopţii, echipajele pompierilor militari români au monitorizat și au asigurat protecția mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias.

11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă şi maşini de teren au rămas pe poziţii și s-au asigurat că mănăstirea nu este atinsă de flăcări.

La solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci.

142 de pompieri români se află în misiune în Grecia, în acest moment.

Unii dintre ei s-au reintors dupa ce au participat si la actiunile din insula Evia. Ei au fost lăudați de presa elenă pentru rapiditatea intervenţiei și experiența lor.

×
Subiecte în articol: Grecia pompieri atena dezastru incendiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close