Antena 3 CNN Externe SUA și-au supus cea mai scumpă navă de război la energia distructivă a unui cutremur de 4 grade Richter

SUA și-au supus cea mai scumpă navă de război la energia distructivă a unui cutremur de 4 grade Richter

Marina militară a Statelor Unite (US Navy) a efectuat testul la șoc al noului său portavion, numit Gerald R. Ford, după un președinte american de la începutul secolului trecut.

SUA și-au supus cea mai scumpă navă de război la energia distructivă a unui cutremur de 4 grade Richter
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2021   •   09:08

Proba, care a implicat o explozie subacvatică, a avut loc pe 18 iunie, în largul coastei statului Florida, iar US Navy a distribuit imagini din timpul testului, potrivit publicației Defense România.

În imediata apropiere noului portavion a fost detonată o foarte puternică încărcătură de explozibil, care a provocat o undă de  șoc echivalentă cu cea a unui cutremur cu magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter.

Nava a rezistat cu succes undei de șoc.

US Navy a programat trei teste cu explozii subacvatice, prin care responsabilii militari se asigură că noul portavion poate face față condițiilor reale de luptă.

USS Gerald R. Ford este primul dintr-o nouă clasă de portavioane și este, totodată, cea mai scumpă navă de război construită vreodată.

Cu o lungime de 337 de metri, un deplasament de 100.000 de tone și o viteză maximă de 30 de noduri (aproximativ 55 de km/h), noul portavion va putea transporta aproximativ 80 de avioane F-35C.

De pe USS Gerald R. Ford vor putea decola 160 de aeronave în 12 ore, spre deosebire de 120 de decolări la același interval de timp, pentru portavioanele din clasa Nimitz.

Dacă inițial costul portavionului USS Gerald R. Ford era estimat la 10,5 miliarde de dolari, în prezent acesta a ajuns la 13,27 de miliarde de dolari, devenind astfel cea mai costisitoare navă de război construită vreodată.

În afară de acest nou portavion, SUA mai dețin zece portavioane din clasa Nimitz.

×
Subiecte în articol: portavio portavion Gerald R. Ford cutremur
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close