Antena 3 CNN Externe Prăpăd în Grecia: Mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, din cauza vremii nefavorabile

Prăpăd în Grecia: Mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, din cauza vremii nefavorabile

MAE a transmis că mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, în Grecia, după ce autoritățile au amânat debarcarea, din cauza vremii nefavorabile.

Prăpăd în Grecia: Mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, din cauza vremii nefavorabile
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   20:21

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că mai mulți români sunt blocaţi pe un feribot, pe ruta Skiathos-Volos.

„În acest context, reprezentanţii oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la situaţia persoanelor afectate.

Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular român de la autorităţile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autorităţile elene implicate în gestionarea acestei situaţii au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare”, a precizat MAE.

De asemenea, din cauza inundațiilor masive, mai mulți cetățeni români sunt blocați în unitățile hoteliere din Grecia, aceștia aflându-se în contact cu Ambasada României la Atena.

Citește și: Inundații devastatoare în Spania. Nu există solicitări de asistenţă din partea românilor, transmite MAE

Furtuna Daniel a făcut ravagii în Grecia, unde casele au fost inundate, iar mașinile au ajuns în mare.

Un om a murit după ce a fost luat de puhoaie, iar portul Volos a fost acoperit complet de ape.

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena au reiterat necesitatea ca cetățenii români aflați în Grecia să urmărească şi să respecte anunţurile şi recomandările autorităţilor locale.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 şi Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgenţă ale misiunilor diplomatice: Ambasada României la Atena : +30 6978996222, Consulatul General al României la Salonic : +30 6906 479076 şi Ambasada României la Sofia : +359 879 440 758.

×
Subiecte în articol: inundatii Grecia români blocaţi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close