Antena 3 Externe Pregătiri de război. Rachete Patriot ale NATO vor fi instalate în Turcia

Pregătiri de război. Rachete Patriot ale NATO vor fi instalate în Turcia

de M.Z.    |    22 Dec 2012   •   23:42
Pregătiri de război. Rachete Patriot ale NATO vor fi instalate în Turcia
Sursa foto: Foto: iaf.org.il

Sistemele de rachete sol-aer Patriot ale NATO vor fi instalate în Turcia în următoarele săptămâni, în faţa unor eventuale ameninţări siriene, anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

"Aceste sisteme, care vor fi instalate în următoarele săptămâni, vor avea caracter pur defensiv. Nu vor fi folosite pentru stabilirea unor zone de interdicţie aeriană, nici pentru vreo operaţiune defensivă. Obiectivul este descurajarea oricăror ameninţări la adresa Turciei, apărarea populaţiei şi teritoriului turc", explică NATO, potrivit AFP.

Germania, Olanda şi Statele Unite sunt implicate în misiunea de instalare a bateriilor de rachete Patriot.

Germania va instala sistemele la Kahramanmaras, Olanda - la Adana, iar Statele Unite - la Gaziantep.

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat cererea Turciei de instalare a unor sisteme de rachetă Patriot pentru contracararea eventualelor ameninţări venind din Siria, ţară care se confruntă cu un conflict civil soldat, conform unor organizaţii, cu peste 43.000 de morţi.

Rachetele sol-aer Patriot pot distruge în zbor rachete balistice tactice, rachete de croazieră şi avioane.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close