Antena 3 CNN Externe Când premierul nu-i acasă, Greenpeace se urcă pe casă. Vila lui Rishi Sunak a fost "îmbrăcată" în negru de activiștii de mediu

Când premierul nu-i acasă, Greenpeace se urcă pe casă. Vila lui Rishi Sunak a fost "îmbrăcată" în negru de activiștii de mediu

Activiști ai Greenpeace au acoperit, joi, o casă a premierului britanic Rishi Sunak cu o pânză imensă de culoare negru petrol.

Când premierul nu-i acasă, Greenpeace se urcă pe casă. Vila lui Rishi Sunak a fost "îmbrăcată" în negru de activiștii de mediu
Sursa foto: Facebook / Greenpeace UK
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   14:20

Acțiunea activiștilor de mediu reprezintă un protest față de ceea ce organizația lor denunță drept "frenezia" guvernului conservator în acordarea de noi licențe pentru exploatarea petrolului și gazelor, transmite presa internațională.

Într-o fotografie postată pe rețelele sociale de Greenpeace, se pot vedea casa impunătoare, situată în nordul Angliei, acoperită cu material textil de culoare neagră și patru persoane aflate pe acoperiș.

Poliția locală a comunicat că se află la locul protestului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Când premierul nu-i acasă, Greenpeace urcă pe casă

Premierul Rishi Sunak, aflat în vacanță cu familia sa în California, a promis, luni, acordarea a sute de noi licențe pentru explorarea petrolului și gazelor în Marea Nordului.

Sunak a dat asigurări că exploatarea acestor resurse fosile va ajuta țara pe parcursul către "neutralitatea carbonului", obiectiv fixat pentru anul 2050.

Însă asigurările nu i-au convins pe cei de la Greenpeace.

?BREAKING: Climbers are on the roof of Rishi Sunak’s mansion draping it in 200 metres of black fabric to protest against...

Publicată de Greenpeace UK pe Joi, 3 august 2023

Greenpeace: "Avem nevoie de un lider, nu de un piroman"

"Avem cu disperare nevoie ca prim-ministrul nostru să fie un lider în materie de climă, nu un piroman", a declarat Philip Evans, de la filiala britanică a organizației Greenpeace.

"În timp ce incendiile și inundațiile distrug case si vieți în întreaga lume, domnul Sunak se angajează în favoarea unei extinderi masive a forajelor de petrol și gaze", a adăugat el, denunțând "cinismul incredibil" al premierului.

În replică, oficialii guvernului de la Londra spun că "utilizarea resurselor 'de acasă' este în favoarea securității energetice, astfel încât țara să nu depindă niciodată de agresori precum Vladimir Putin".

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close