Antena 3 CNN Externe Premierul japonez a avertizat populaţia niponă în legătură cu tirul de rachetă nord-coreean. Vezi ce mesaje a transmis pe Twitter

Premierul japonez a avertizat populaţia niponă în legătură cu tirul de rachetă nord-coreean. Vezi ce mesaje a transmis pe Twitter

Premierul japonez a avertizat populaţia niponă în legătură cu tirul de rachetă nord-coreean. Vezi ce mesaje a transmis pe Twitter
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
12 Dec 2012   •   09:01

Premierul japonez a publicat o serie de mesaje pe Twitter prin intermediul cărora a avertizat populaţia niponă în legătură cu tirul de rachetă nord-coreean. Primul mesaj a fost postat la aproximativ şapte minute după lansare, relatează AFP.

Miercuri, la ora 09.56 la Tokyo (02.56 României), un mesaj intitulat "informaţie despre un tir al Coreei de Nord" a fost postat online, continuându-se astfel: "Cu foarte puţin timp în urmă, Coreea de Nord a trimis o rachetă (despre care pretinde că este un lansator de satelit) înspre sud. Vă vom ţine la curent pe măsură ce vor apărea informaţii noi".

Presa a confirma în paralel acest anunţ al Guvernului japonez.

Premierul a transmis ulterior şi alte mesaje, la interval de aproximativ două-trei minute, care afirmau că "tirul a avut loc în jurul orei 09.49 (02.49 ora României)" şi că "racheta a survolat insula Okinawa la 10.01".

Guvernul a semnalat apoi că bucăţi din rachetă au căzut în cel puţin trei locuri.

Un al 20-lea mesaj postat pe Twitter preciza: "după survolul controlat cu elicopterul de către poliţia din Okinawa, nu s-a constatat nicio pagubă pe teritoriul japonez la ora 10.50 (03.50 ora României)".

În urma seismului urmat de tsunami din 11 martie 2011, autorităţile japoneze şi-au multiplicat informaţiile difuzate direct publicului prin intermediul conturilor deschise pe diverse platforme de comunicare online.

Racheta nord-coreeană a fost lansată în SECRET. Japonia nu a încercat să o doboare

 

×
Subiecte în articol: Twitter Coreea de Nord
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close