Antena 3 CNN Externe Premierul Moldovei, Vlad Filat, va efectua o vizită în România

Premierul Moldovei, Vlad Filat, va efectua o vizită în România

Premierul Moldovei, Vlad Filat, va efectua o vizită în România
03 Noi 2009   •   11:14

Prim-ministrul Moldovei, Vlad Filat, va vizita România pe 13 şi 14 noiembrie, urmând a avea o întâlnire cu Traian Băsescu, relatează Unimedia.md.

?În perioada 13 ? 14 noiembrie mă voi întâni cu preşedintele României Traian Băsescu la Bucureşti şi sper să semnăm atunci Convenţia privind micul trafic la frontieră. La 20 noiembrie mă voi întâlni cu premierul rus Vladimir Putin la Yalta şi voi discuta cu el despre creditul Federaţiei Ruse pentru Republica Moldova?, a spus Filat în cadrul unei declaraţii făcută luni seară la o emisiune de televiziune.

Premierul a vorbit şi despre ?creditul chinez?, precizând că valoarea acestuia va fi de 1 miliard de dolari. De asemenea, oficialul moldovean a precizat că Guvernul Moldovei negociază contractarea unui alt credit de la Guvernul polonez de aproximativ 350 ? 360 milioane de lei.

?Banii sunt destinaţi infrastructurii. Am insistat ca lucrătorii să fie din Republica Moldova?, a subliniat Vlad Filat.

El a fost întrebat dacă nu cumva Executivul se împrumută prea mult. ?Este o procedură absolut firească?, a răspuns Filat care a adăugat că ?trebuie să plătim pensii, salarii, să încălzim şcoli şi grădiniţe?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Filat Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close