Antena 3 CNN Externe Premierul olandez a cerut Ucrainei securizarea locului prăbuşirii avionului malaezian

Premierul olandez a cerut Ucrainei securizarea locului prăbuşirii avionului malaezian

Premierul olandez a cerut Ucrainei securizarea locului prăbuşirii avionului malaezian
de S.T.    |    29 Iul 2014   •   15:04

Premierul olandez, Mark Rutte, a făcut marţi apel la preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, pentru a opri operaţiunile militare care au loc apropiere de locul prăbuşirii zborului MH17, a indicat un purtător de cuvânt al guvernului marţi, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"Premierul a avut o convorbire telefonică în cursul dimineţii cu preşedintele Ucrainei, cerându-i să oprească luptele în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul", a declarat Jean Fransman.

Experţi olandezi şi australieni însărcinaţi cu ancheta asupra accidentului aerian din 17 iulie, din estul Ucrainei, au fost obligaţi să renunţe marţi, pentru a treia oară, să se deplaseze către locul prăbuşirii aeronavei malaeziene, din cauza luptelor împotriva separatiştilor proruşi care se dau în zonă.

Petro Poroşenko i-a promis premierului olandez că va face tot ce îi stă în putere pentru a face posibil accesul anchetatorilor la locul prăbuşirii avionului, potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt.

Armata ucraineană a confirmat marţi dimineaţă că luptele continuau în zona prăbuşirii Boeing-777, al companiei Malaysia Airlines, care s-a soldat cu 298 de morţi.

×
Subiecte în articol: Olanda Petro Porosenko
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close