Antena 3 CNN Externe Lacrimi și furie la un concert de colinde realizat de elevi | Un preot i-a anunțat pe copii că Moș Crăciun ”nu este real”

Lacrimi și furie la un concert de colinde realizat de elevi | Un preot i-a anunțat pe copii că Moș Crăciun ”nu este real”

Un concert de colinde organizat de elevi în Anglia s-a terminat cu lacrimi din partea copiilor, după ce un preot a decis să îi anunțe pe cei mici că Moș Crăciun ”nu este real”.

Lacrimi și furie la un concert de colinde realizat de elevi | Un preot i-a anunțat pe copii că Moș Crăciun ”nu este real”
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   17:44

Moș Crăciun este cel mai cunoscut personaj când vine vorba despre sărbătorile de iarnă. Bătrânelul cu barbă albă și sacul plin de cadouri aduce întotdeauna bucurie pe chipul copiilor care îl așteaptă cu nerăbdare. 

Concertele de colinde sunt des întâlnite în luna decembrie, prevestind venirea Crăciunului. Totuși există și evenimente mai puțin plăcute în astfel de situații. 

Peste 200 de copii și părinți din Anglia au fost șocați la un concert de colinde ținut la biserica St Nicholas, când vicarul Edward Keene a ales să le spună copiilor că Moș Crăciun "nu este real". Părinții au reacționat imediat și l-au acuzat pe acesta că au ruinat Crăciunul celor mici.

Concertul, care a avut loc pentru elevii de 11 și 12 ani de la Academia Barclay, s-a transformat rapid într-un moment controversat atunci când reverendul Keene a decis să aducă o notă de realism în povestea sărbătorilor. 

Cei mici au fost bulversați când au aflat că Moș Crăciun nu există și au început să plângă. 

Citește și: Motivul pentru care roșu și verde sunt culorile specifice ale Crăciunului

Emma Race, mama unui copil a declarat cum a fost afectată fiica ei: "Fiica mea a fost supărată și confuză. Aș dori să sensibilizez și alți părinți și școli, deoarece acest lucru a distrus Crăciunul fiicei mele".

Preotul consideră că era timpul ca elevii să afle adevărul 

Preotul Edward Keene a apărat ulterior decizia sa, menționând că a considerat momentul potrivit pentru a aduce "un mesaj mai puțin vesel" având în vedere vârsta copiilor de clasa a șaptea. El a declarat că intenția sa a fost să îi facă pe copii să își de seama de ce este adevărat și ce nu. 

"Subiectul reflecției s-a adresat unui public de liceu și nu ar fi fost același pentru unul de școală primară sau preșcolară. Voi aborda subiectul în mod diferit pe viitor și îmi cer scuze pentru orice supărare nejustificată cauzată în mod involuntar, aceasta nu a fost în niciun caz intenția mea", spune el, conform știridiaspora.

În ciuda regretelor, părinții susțin că cei mici vor rămâne marcați de acest moment.

×
Subiecte în articol: concert colinde Mos Craciun
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close