Antena 3 CNN Life Motivul pentru care roșu și verde sunt culorile specifice ale Crăciunului

Motivul pentru care roșu și verde sunt culorile specifice ale Crăciunului

Perioada Crăciunul este mereu așteptată cu entuziasm. În funcție de preferințe, fiecare alege să își decoreze casa și bradul cu nuanțele preferate. Totuși, dintre toate culorile din lume, două sunt cel mai des întâlnite în perioada de sărbători.

Motivul pentru care roșu și verde sunt culorile specifice ale Crăciunului
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   21:47

Asocierea culorilor roși și verde cu sărbătoare Crăciunului datează încă din vremea când celţii sărbătoreau Crăciunul. Încă din acea perioadă se presupune că a apărut ideea ca aceste două culori, roşu şi verde, să fie considerate culorile tradiţionale ale Crăciunului.

Asta pentru că celţii venerau plantele roşii şi verzi, considerând că plantele care au aceste culori îi ajută să treacă cu bine peste iarna grea. De altfel, acest motiv este luat în calcul chiar şi în zilele noastre, de către cei care îşi decorează casele în roşu şi verde. Aceste persoane se gândesc, în mod tradiţional, că aceste culori îi protejează şi aduc noroc familiei.

Totuși, culorile roşu şi verde sunt considerate culorile tradiţionale ale Crăciunului şi la creştini, făcând trimitere la viaţa lui Iisus Hristos.În Biblie, roșul și verdele simbolizează viața lui Isus. 

Roșu este sângele lui Iisus Hristos, iar verdele este copacul veșnic verde, reprezentând viața veșnică, deoarece își păstrează această nuanță pe tot parcursul iernii. Aceste două culori reprezintă, de asemenea, frunzele și boabele de ilf care întruchipează coroana de spini de pe capul lui Isus pe cruce.

Citește și: Metode simple pentru a te bucura din plin de masa de Crăciun fără a avea probleme cu digestia

Culorile roşu şi verde au fost confirmate drept culorile tradiţionale ale Crăciunului inclusiv în zilele noastre. Acest lucru se datorează în special lui Haddon Sundblom.

Haddon Sundblom a fost desenatorul care a creat renumitele reclame de Crăciun pentru cei de la Coca Cola. Sundblom, care a trăit în perioada 1899-1976, a lansat ideea conform căreia Moş Crăciun este îmbrăcat, în mod tradiţional, într-un costum predominant roşu, stă aşezat pe un fotoliu verde şi soarbe cu nesăţ dintr-o sticlă de Coca Cola.

 

×
Subiecte în articol: Decoratiuni Craciun culori
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close