Antena 3 CNN Externe Preot român, răpus de COVID-19 în Italia. Își înmormântase mama cu aproximativ o lună în urmă

Preot român, răpus de COVID-19 în Italia. Își înmormântase mama cu aproximativ o lună în urmă

Ion Ciuraru, preot român, a fost răpus de COVID-19 în Italia. Mama acestuia fusese înmormântată cu aproximativ o lună în urmă.

Preot român, răpus de COVID-19 în Italia. Își înmormântase mama cu aproximativ o lună în urmă
Sursa foto: Facebook/Ion Ciuraru
de Cerasela Stafie    |    13 Oct 2021   •   09:34

Preot catoric și custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi, Umbria, Ion Ciuraru a decedat pe paturile secției de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalului din Assisi. Acesta se lupta cu o formă severă a bolii cauzate de COVID-19.

În vârstă de doar 54 de ani, părintele era internat de mai multe săptămâni. Potrivit presei din Italia, acesta a venit în România pentru a-și înmormânta mama cu aproximativ 40 de zile în urmă. În aceeași perioadă ar fi contactat și virusul.

”Dumnezeu să te fericească, iubita noastră mamă! Drumul spre cer ți l-ai croit din bobitele de Rozariu, depănate zilnic printre degetele tale, de aceea avem convingerea că Preacurata Fecioară Maria te va conduce cât mai curând în brațele Fiului Ei preaiubit! Inimile noastre lăcrimiaza de durerea despărțirii, dar ne mângâiem cu speranța că în cer ești fericită împreună cu tata și cu toți cei dragi pe care i-ai reîntâlnit!”, a scris el pe Facebook la 1 septembrie.

Preotul va fi înmormântat la data de 14 septembrie, ora locală 14:30 (15:30, ora României). Slujba de Liturghie va avea loc în Bazilica Inferioară „Sfântul Francisc” din Assisi, conform dorinței părintelui răposat. Ulterior, trupul neînsuflețit va fi așezat în cimitirul din localitatea Assisi. 

 

×
Subiecte în articol: preot Italia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close