Antena 3 Externe Presa internațională, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme

Presa internațională, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme

19 Oct 2017   •   17:15
Presa internațională, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Economia României înregistrează cea mai rapidă creştere din Europa, iar înclinaţia spre consum poate fi motivul principal al acestui lucru, subliniază într-o analiză de prima pagină publicaţia The New York Times, dând exempul unei pensionare care decide să îşi cumpere o pereche de cizme, deşi are o datorie, amintindu-şi însă că a primit bani în plus la pensie, potrivit adevarul.ro.

„Înclinaţiile acestei pensionare la mall explică de ce România are cea mai rapidă creştere economică din Europa. În prima jumătate a anului, ea s-a extins, cu un ritm de creştere de 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, arată publicaţia americană. 

Scena de la mall arată şi de ce mulţi economişti sunt pesimişti că averea României poate continua să se îmbunătăţească şi de ce unii se tem că următoarea criză din Europa se formează deja. O mare parte din creşterea pe care a experimentat-o ​​România este produsul unei prosperităţi neaşteptate a consumatorilor - una finanţată de creşteri salariale în sectorul public, oferite de un guvern a cărui generozitate populistă presează limitele ucigaşe ale aritmeticii. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close