Antena 3 CNN Externe Preşedintele Joe Biden a semnat proiectul de 740 de miliarde de dolari pentru servicii medicale şi protejarea climei

Preşedintele Joe Biden a semnat proiectul de 740 de miliarde de dolari pentru servicii medicale şi protejarea climei

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, marţi seară, proiectul de lege în valoare de 740 de miliarde de dolari privind acţiuni de protejare a climei şi diminuarea costurilor serviciilor medicale, informează publicaţia The Hill.

Preşedintele Joe Biden a semnat proiectul de 740 de miliarde de dolari pentru servicii medicale şi protejarea climei
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2022   •   07:08

Proiectul reprezintă o victorie majoră obţinută de Partidul Democrat în Congres, conţinând principalele promisiuni electorale ale preşedintelui Biden şi cele mai mari investiţii în programe federale de protejare a climei.

"Cu o convingere neclintită, cu determinare şi răbdare, progresele se produc. Iar atunci când se produc, cum se întâmplă astăzi, vieţile oamenilor devin mai bune, viitorul va fi mai strălucitor şi naţiunea se va putea transforma", a afirmat Joe Biden, preşedintele SUA.

Noul lege prevede investiţii federale în valoare de 375 de miliarde de dolari în următorul deceniu pentru contracararea modificărilor climatice, notează Mediafax.

Legea prevede şi reducerea costurilor pentru servicii medicale. Valoarea totală a acţiunilor federale prevăzute în acest proiect este de 740 de miliarde de dolari.

Fondurile vor fi colectate inclusiv prin introducerea unor taxe suplimentare pe profiturile marilor corporaţii şi prin măsuri fiscale asupra persoanelor cu venituri mari, în cadrul eforturilor de reducere a inflaţiei şi a deficitului bugetar.

×
Subiecte în articol: Joe Biden SUA
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close