Antena 3 CNN Externe Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a alăturat taberei anti-ACTA

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a alăturat taberei anti-ACTA

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a alăturat taberei anti-ACTA
Sursa foto: de.electionsmeter.com
13 Feb 2012   •   12:36

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a pronunţat duminică împotriva Acordului comercial antipiraterie (ACTA). Acesta nu a apreciat noul document, ţinând să sublinieze că echilibrul între protecţia dreptului de proprietate intelectuală şi drepturile fundamentale ale utilizatorilor de internet este foarte slab.

''Nu cred că se fac progrese prin actualul acord'', a spus Schulz, într-o emisiune a postului german de televiziune ARD.

ACTA a fost semnat în urmă cu câteva săptămâni, la Tokyo, de 22 de state membre ale UE, inclusiv România, şi de Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi SUA. Pentru a se putea aplica în UE, acordul trebuie să fie ratificat de cele 27 de state membre UE şi aprobat de Parlamentul European.

Acordul a fost susţinut de cel mai mare grup europarlamentar, PPE, format din 221 de membrii, în timp de Socialiştii, Democraţii si Verzii au fost împotriva acestuia, dorind renegocierea textului.

Controversa privind acordul apare în cazul drepturilor de autor pe internet, descărcării de muzică, literatură, teatru, spectacole etc.

Parlamentul European este în măsură să ceara Curţii de Justiţie a UE să verifice compatibilitatea acordului cu legislaţia europeană. În acest caz, procedura parlamentară ar putea fi suspendata pâna la decizia CEZ, precizează Agerpres.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz ACTA
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close