Antena 3 CNN Externe Preşedintele turc Erdogan, anunț uriaș înainte de întâlnirea cu Putin

Preşedintele turc Erdogan, anunț uriaș înainte de întâlnirea cu Putin

Preşedintele turc Erdogan, anunț uriaș înainte de întâlnirea cu Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Aug 2016   •   21:15

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse Tass, publicat luni, că doreşte o resetare a relaţiilor cu Rusia şi o reluare a cooperării între cele două ţări în diferite domenii, relatează Reuters. 

Erdogan a făcut aceste declaraţii în ajunul unei întrevederi cu preşedintele rus Vladimir Putin la Sankt Petersburg menită să pună capăt unei perioade extrem de tensionate după doborârea de către Turcia a unui avion de luptă rusesc în apropiere de frontiera siriană în noiembrie anul trecut. Rusia a impus sancţiuni comerciale Turciei, iar numărul turiştilor ruşi care vizitează Turcia a scăzut cu 87% în prima jumătate a anului 2016, notează Reuters. 

În interviul acordat Tass, Erdogan a făcut referire la Putin cu apelativul 'dragul' sau 'respectatul' Vladimir şi l-a numit prieten. 

'Această vizită o percep ca fiind un punct de cotitură în relaţiile noastre bilaterale, pornind din nou de la zero', a mai spus Erdogan pentru Tass. 

'O nouă pagină va fi deschisă în relaţiile ruso-turce. Această nouă pagină va include o cooperare militară, economică şi culturală', a subliniat preşedintele turc.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close