Antena 3 CNN Externe Prețurile la produsele de bază se plafonează sau scad cu 10%, din octombrie, în Italia. Guvernul a făcut o înțelegere cu producătorii

Prețurile la produsele de bază se plafonează sau scad cu 10%, din octombrie, în Italia. Guvernul a făcut o înțelegere cu producătorii

În lupta cu sărăcia și inflația, Italia plafonează sau chiar scade cu 10% prețurile produselor de bază în mii de supermarket-uri din țară.

de Naty Badea    |    29 Sep 2023   •   13:30

Măsura intră în vigoare peste două zile, pe 1 octombrie.

Un decret în acest sens a fost semnat deja de premierul Georgia Meloni.

Produsele cu preț redus vor fi marcate cu o etichetă în culorile drapelului italian.

Măsura a fost posibilă în urma unui pact acceptat de 32 de asociații ale producătorilor. Pactul este valabil trei luni de zile, dar ar putea fi prelungit.

Citește și: Bogdan Chirieac: "Acest pachet de măsuri fiscale este rău pentru România, de sus până jos"

"Pactul anti-inflație. Așa se numește măsura adoptată ieri de Guvernul Meloni, care prevede plafonarea prețurilor la alimentele de bază sau chiar reducerea prețurilor cu 10%.

Vorbim despre alimentele de bază din coșul zilnic al italienilor, dar și despre produse de igienă, produse pentru bebeluși sau despre cele mai uzuale medicamente pe care le folosesc italienii.

Pactul încheiat cu producătorii oferă populației o gură de oxigen, astfel încât familiile italiene să se poată descurca cu prețurile și cu costul vieții, care a crescut foarte mult în ultimul an.

32 de asociații și mii de supermarket-uri au aderat la această inițiativă a Guvernului Meloni, iar produsele se vor găsi de la 1 octombrie în supermarket-uri și vor fi semnalizate cu etichete în culorile tricolorului italian. 

Această măsură vizează și sărbătorile de iarnă, iar Guvernul Meloni speră să obțină un trai mai decent pentru foarte multe familii din Italia. Pactul va fi valabil, deocamdată, timp de trei luni.

E foarte probabil că, după ce vor analiza efectele acestei măsuri, cei aflați la guvernare în Italia vor decide dacă o vor prelungi sau nu.

Italienii s-au arătat încrezători în decizia guvernului, deși opoziția a formulat critici, spunând că pactul nu va avea efectele dorite", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: Italia produse de bază guvern Meloni
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close