Antena 3 CNN Externe Primăriile olandeze ar putea produce cannabis pe cont propriu

Primăriile olandeze ar putea produce cannabis pe cont propriu

Primăriile olandeze ar putea produce cannabis pe cont propriu
24 Noi 2008   •   14:15

Autorităţile locale din Eindhoven vor să obţină autorizaţia Guvernului pentru înfiinţarea unei plantaţii de canabis. Ei vizează producţia de marijuana în încercarea de a reduce profiturile ilegale ale traficanţilor de droguri. Legislaţia olandeză blândă prevede că un cetăţean poate avea asupra sa mai puţin de cinci grame de substanţă. Nu este însă permisă cultivarea şi furnizarea stupefiantelor către localuri. Primarii olandezi consideră că tocmai această inginerie judiciară aduce industriei ilegale câştiguri de două miliarde de euro, anual.
?Este timpul să experimentăm un sistem de plantaţii reglementate legal pentru a avea reguli stricte şi control asupra calităţii şi preţurilor", arată Rob de Gijzel, primarul oraşului Eindhoven.
După ce oraşele Roosendaal şi Bergen op Zoom au anunţat că vor închide toate cafenelele în următoarea perioadă, cu scopul de a combate turismul pentru droguri şi activităţile infracţionale, primarii a zeci de oraşe olandeze s-au întrunit în cadrul unui "summit al drogurilor", pentru a împiedica înăsprirea politicii.
În Amsterdam, până în 2011 vor fi închise circa 20% din cafenelele existente, dată fiind localizarea acestora în preajma unităţilor de învăţământ. Directoarea unei şcoli din Amsterdam consideră decizia inutilă: ?E doar pentru imagine. Copiii vor face oricum rost de droguri, dacă vor acest lucru, iar închiderea localurilor, care sunt destul de bine reglementate, nu este o soluţie bună."
Sursa foto: bbc.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cannabis Olanda Amsterdam turism droguri şcoli
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close