Antena 3 CNN Externe Primul pas făcut pentru "reclădirea" URSS-ului. Anunţul a fost făcut IERI de Vladimir Putin

Primul pas făcut pentru "reclădirea" URSS-ului. Anunţul a fost făcut IERI de Vladimir Putin

Primul pas făcut pentru "reclădirea" URSS-ului. Anunţul a fost făcut IERI de Vladimir Putin
de O.P.    |    22 Apr 2014   •   13:30

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a aprobat luni amendamentele legislative destinate să faciliteze obţinerea cetăţeniei ruse de către rusofonii din fosta Uniune Sovietică, a anunţat biroul de presă al Kremlinului, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Modificările operate legii privind cetăţenia rusă urmează anexării peninsulei Crimeea de Rusia şi creşterii tensiunilor în estul Ucrainei, zonă în care trăieşte o numeroasă comunitate rusă.

În urmă cu patru zile, şeful statului rus a apreciat că ieşirea din criza cu care se confruntă Ucraina depinde de garanţiile care vor putea fi date pentru ca drepturile populaţiei rusofone să fie respectate în estul ţării.

''Problema nu este de a şti ce se va produce mai întâi - un referendum privind descentralizarea şi federalismul după alegeri sau înainte de alegerile prezidenţiale. Problema este legată de garanţiile privind drepturile şi interesele legitime ale cetăţenilor ruşi şi rusofoni din sud-estul Ucrainei'', a adăugat Vladimir Putin.

Analiştii spun că planurile lui Vladimir Putin sunt mult mai mari, iar reclădirea fostei URSS este ţelul central al preşedintelui rus. Crimeea, Transnistria sau Republica Moldova sunt doar nişte pioni pe tabla lui Putin.

×
Subiecte în articol: URSS Vladimir Putin Rusia

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close