Primul schimb de tiruri între armata israeliană şi armată siriană a avut loc duminică dimineaţă

de G.S.    |    18 Noi 2012   •   10:38
Primul schimb de tiruri între armata israeliană şi armată siriană a avut loc duminică dimineaţă Foto: Mediafax/AFP

Artileria israeliană a executat tiruri în direcţia teritoriului sirian duminică dimineaţa, ripostând unor tiruri care au atins un vehicul militar israelian, fără să rănească pe cineva, în partea Platoului Golan ocupată de Israel, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei, relatează AFP.
   
"Au fost executate tiruri împotriva unor militari în partea centrală a (Platoului) Golan", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt citată, precizând că aceste tiruri au atins "un vehicul". "Militarii au ripostat cu focuri de artilerie către locul de unde proveneau tirurile. ţinta a fost atinsă", a precizat ea, fără să ofere alte detalii.
   
Acesta este primul schimb de tiruri între israelieni şi sirieni, după o săptămână marcată de numeroase incidente în această zonă.
   
Duminica trecută, armata israeliană a avertizat Siria după ce un obuz de mortier sirian a căzut în partea ocupată de Israel a Platoului Golan, primul incident de acest tip în ultimii 40 de ani.
   
A doua zi, militari israelieni ripostau unui nou tir de mortier, lansând obuze de tanc spre locul de unde s-a tras, potrivit armatei israeliene, care a anunţat că a "depus plângere la forţele ONU din zonă".
   
Joi, noi tiruri provenind din Siria au atins o parte a Platoului Golan ocupat de Israel, fără să rănească pe cineva, a anunţat armata israeliană.
   
Israelul ocupă începând din 1967 o suprafaţă de aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională, o suprafaţă de aproximativ 510 kilometri pătraţi rămânând sub control sirian.

x close