Antena 3 Externe Un prinţ saudit este anchetat pentru sclavie modernă: „Femeile dormeau pe podea/ Erau la dispoziția lui zi și noapte”

Un prinţ saudit este anchetat pentru sclavie modernă: „Femeile dormeau pe podea/ Erau la dispoziția lui zi și noapte”

de Alexandru Negrici    |    05 Iul 2021   •   23:12
Un prinţ saudit este anchetat pentru sclavie modernă: „Femeile dormeau pe podea/ Erau la dispoziția lui zi și noapte”
Sursa foto: Getty

Un membru al familiei regale saudite este vizat de o anchetă pentru sclavie modernă deschisă în 2019, potrivit Le Figaro și Mediafax.

Şapte dintre angajaţii acestui prinţ saudit, majoritatea de origine filipineză, au depus o plângere în octombrie 2019 pentru sclavia modernă, a confirmat procuratura Nanterre, precizând că o plângere mai veche a fost ataşată procedurii.

Faptele datează din jurul anilor 2008, 2013 şi 2015 şi au avut loc într-un apartament din oraşul Neuilly-sur-Seine (departamentul Hauts-de-Seine).

Reclamanţii au fost audiaţi în urmă cu câteva săptămâni, potrivit unei surse apropiate anchetei, precizând că prinţul nu a fost încă audiat de anchetatori pentru că nu este prezent pe teritoriul francez.

Slujitorii, recrutaţi în Arabia Saudită şi care l-au urmat pe prinţ şi familia sa în cele două ţări, ar fi scăpat în timpul unei călătorii în Franţa, a adăugat sursa.

Potrivit sursei citate, femeile, responsabile în principal de îngrijirea celor patru copii ai cuplului princiar, erau „la dispoziţia angajatorului zi şi noapte toată săptămâna, unele dormind pe podea”.

Ancheta este efectuată de secţia de poliţie Neuilly-sur-Seine şi de departamentul pentru lupta împotriva criminalităţii organizate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close