Antena 3 CNN Externe "Profetul" crizei are previziuni sumbre şi pentru 2013. Economistul vorbeşte de un dezastru economic global

"Profetul" crizei are previziuni sumbre şi pentru 2013. Economistul vorbeşte de un dezastru economic global

"Profetul" crizei are previziuni sumbre şi pentru 2013. Economistul vorbeşte de un dezastru economic global
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    17 Noi 2012   •   23:29

Profetul crizei, Nouriel Roubini, are previziuni sumbre şi pentru anul 2013. Economistul spune că există riscul ca întreaga economie a lumii să fie lovită de o adevărată furtună economică.

Roubini se arată îngrijorat în primul rând de situaţia din Zona Euro, care a intrat din nou în recesiune. Totodată, nici economiile celorlalte mari puteri, precum Statele Unite, China şi Japonia, nu dau semne de revigorare, este de părere economistul.

Într-un interviu acordat unei televiziuni din Turcia, Roubini nu a exclus astfel varianta unui dezastru economic global, în 2013.

"Poate apărea o situaţie în care am putea avea . Se poate produce dacă avem în Statele Unite, care ar trage SUA în recesiune, dacă se va înrăutăţi criza din Zona Euro, iar Grecia va ieşi în mod necontrolat din această zonă, dacă încetinirea economică în China se va accelera sau dacă vom avea un război în Orientul Mijlociu, între Israel şi Iran, iar preţul barilului petrolului va depăşi 200 de dolari", susţine economistul Nouriel Roubini.



.


×
Subiecte în articol: Nouriel Roubini
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close