Antena 3 CNN Externe PROTEST Greenpeace la Turnul Eiffel

PROTEST Greenpeace la Turnul Eiffel

PROTEST Greenpeace la Turnul Eiffel
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
26 Oct 2013   •   12:56
Un activist Greenpeace s-a instalat, sâmbătă dimineaţă, într-un cort suspendat, la etajul 2 al Turnului Eiffel, în Paris, cerând eliberarea celor 30 de membri ai organizaţiei ecologiste deţinuţi în Rusia, accesul turiştilor în edificiul francez fiind restricţionat din cauza incidentului.
Activistul a desfăşurat o banderolă pe care scria "Eliberaţi-i pe cei 30 capturaţi în Oceanul Arctic!" şi "Activiştii în închisoare, clima, în pericol".
"Suntem aici pentru a transmite un mesaj Guvernului francez şi a-i cere să facă totul pentru eliberarea celor 28 de activişti şi a doi jurnalişti", a declarat pentru AFP Cyrille Cormier, un reprezentant al organizaţiei Greenpeace, conform Mediafax.
"Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, urmează să meargă în Rusia săptămâna viitoare. Îi cerem să discute despre acest subiect", a adăugat oficialul citat.
O navă a organizaţiei Greenpeace, Arctic Sunrise, a fost capturată pe 19 septembrie în Marea Barents, după ce activişti ecologişti au încercat să escaladeze o platformă petrolieră rusă pentru a denunţa riscurile ecologice.
Cei 30 de membri ai echipajului, din 18 ţări diferite, sunt deţinuţi la Murmansk, iniţial fiind acuzaţi de piraterie, apoi de acte de huliganism.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close