Antena 3 CNN Externe Proteste anti și pro vaccinare în Australia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi

Proteste anti și pro vaccinare în Australia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi

Mii de oameni demonstrează pentru și împotriva vaccinării și a măsurilor restrictive în Australia. Țara este una dintre statele cu cele mai mari rate de inoculare din lume. Oamenii legii se temeau că cele două grupuri s-ar putea întâlni, chiar în Melbourne.

Proteste anti și pro vaccinare în Australia. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi
Sursa foto: Twitter/Sky News Australia
de Cerasela Stafie    |    20 Noi 2021   •   17:31

Câteva mii de oameni au ieșit sâmbătă pe străzile Australiei în semn de protest față de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, valabilă doar în anumite regiuni și doar pentru unele categorii profesionale. În același timp, mulțimi mai mici s-au adunat pentru a susține măsurile care au făcut ca țara să fie una dintre cele mai inoculate din lume.

Aproape 85% dintre australienii cu vârsta de 16 ani și peste au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului până la 19 noiembrie. În timp ce vaccinările la nivel național sunt voluntare, unele state și teritorii au impus vaccinarea pentru multe ocupații și au interzis celor nevaccinați să participe la anumite activități, precum mesele în oraș și concerte.

Scandând „libertate” și purtând pancarte care chemau „lupta împotriva tiraniei” și proclamând „viețile nevaxate contează”, câteva mii de protestatari anti-vaccinare au mărșăluit pe străzile din centrul orașului Melbourne, al doilea ca mărime al Australiei.

De asemenea, au existat proteste în Sydney, Brisbane și Perth, iar forțele de ordine au urmărit mitingurile îndeaproape, pentru a potoli eventuale comportamente indisciplinate. De asemenea, existau îngrijorări că cele două tabere ale manifestanților s-ar putea întâlni.

Dana Morse, jurnalist australian, a transmis pentru Al Jazeera că Melbourne a trecut prin cea mai lungă izolare din lume.

„Există îngrijorări în rândul unor părți ale comunității cu privire la un proiect legislativ pentru gestionarea pandemiei pe care guvernul statului încearcă în prezent să îl treacă prin camera superioară a parlamentului”, a spus Morse.

„Acest proiect de lege este blocat, dar oamenii sunt îngrijorați de puterea pe care o va avea guvernul statului dacă proiectul de lege va fi adoptat,” a mai spus jurnalista.

„Chiar și atunci când te uiți la protestele a zeci de mii de oameni, așa cum am văzut astăzi pe străzile din Melbourne, care este un oraș de cinci milioane de locuitori, tot vorbim despre o parte minoritară, dar foarte vocală a populației, ” a spus ea, referindu-se la protestatarii care au fost împotriva vaccinului.

În același timp, a fost organizat și un contra-miting. Oamenii au protestat împotriva celor care se manifestau împotriva restricțiilor și a vaccinului. Este unul dintre primele asemenea manifestații la nivel mondial.

Potrivit AFP, aproximativ 2.000 de oameni s-au opus protestului anti-vaccinare: „majoritatea oamenilor susțin aceste măsuri de sănătate, care, de fapt, au ajutat milioane de oameni să nu facă COVID”, a spus unul dintre organizatori.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close