Antena 3 CNN Externe Manifestaţii la Istanbul, pentru eliberarea a doi jurnalişti

Manifestaţii la Istanbul, pentru eliberarea a doi jurnalişti

Manifestaţii la Istanbul, pentru eliberarea a doi jurnalişti
29 Noi 2015   •   17:50

Sute de persoane au manifestat duminică în fața sediului ziarului Cumhuriyet din Istanbul pentru a cere eliberarea a doi dintre ziariștii publicației încarcerați și acuzați că au livrat arme din Turcia rebelilor islamiști sirieni, relatează Agerpres.

Manifestanții, în principal ziariști și aleși opoziției regimului președintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, au cerut eliberarea ziariștilor Can Dündar și Erdem Gül, inculpați joi pentru 'terorism', 'spionaj' și 'divulgare de secrete de stat' și închiși în apropiere de Istanbul.

'Apărăm libertatea presei', 'presa liberă nu va fi redusă la tăcere', se afla înscris pe pancartele manifestanților.

În cursul manifestației, președintele Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat) Kemal Kiliçdaroglu a calificat încarcerarea ziariștilor Dündar și Gül 'pată neagră în istoria presei'. 'Avem responsabilitatea de a proteja media și democrația', a adăugat el.

Dündar și Gül au scris din închisoare, cerând liderilor UE și Turciei respectarea libertății presei înainte de a semna un acord privind imigranții. Un summit UE-Ankara pe această temă are loc duminică la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: turcia Istanbul proteste jurnalisti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close