Antena 3 CNN Externe Proteste în mai multe orașe din Europa | Sute de mii de oameni ies din nou în stradă

Proteste în mai multe orașe din Europa | Sute de mii de oameni ies din nou în stradă

În ziua celor mai mari proteste, Ministerul Afacerilor de Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franţa, acolo unde au loc proteste şi greve la nivel naţional, din cauza legii care majorează vârsta de pensionare cu doi ani. Sunt tensiuni şi în Marea Britanie, Grecia, dar şi în Italia.

de Ştefan Petrică    |    Naty Badea    |    15 Mar 2023   •   11:34

Europa este în această săptămână paralizată de greve și proteste.

Astăzi, în Franța, grevele vizează traficul feroviar, transportul public, traficul aerian, dar și circulația feriboturilor.

Greva de amploare de astăzi se încadrează într-o serie de manifestații mai ample care vor să protesteze împotriva reformei pensiilor pe care Guvernul francez o elaborează în această perioadă.

Proteste sunt și în Marea Britanie, unde medicilor care se aflau deja în grevă, li se alătură și profesorii, funcționarii publici, conductorii de la metroul londonez, dar și jurnaliștii de la BBC. 

Citeşte şi: Violențe în Grecia, la protestele declanșate după tragedia feroviară în care a murit și un român | "Așteptăm ca guvernul să pice", spune analistul Bogdan Chirieac

Astăzi este programată și o manifestație de amploare la Londra, totul în ziua în care Guvernul britanic anunță bugetul.

Toate zborurile dinspre și din Grecia sunt blocate de o grevă de 24 de ore, dar și navele vor rămâne în porturi. 

Protestele din Grecia se încadrează în manifestațiile de amploare care au avut loc după accidentul feroviar de pe 28 februarie. 

În Italia este programată o grevă, vineri, când mai multe aeroporturi vor fi blocate din cauza controlorilor de trafic aerian care cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Se estimează că 100.000 de călători vor fi afectați de această grevă.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close