Antena 3 CNN Externe Protestele turcilor, departe de final. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara

Protestele turcilor, departe de final. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara

Protestele turcilor, departe de final. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, la Ankara
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    26 Iun 2013   •   10:08

Poliţia antirevoltă turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi antiguvernamentali, la Ankara, procedând inclusiv la 16 arestări, a anunţat presa, relatează AFP.
   
Intervenţia poliţiei s-a produs în districtul Dikmen, teatrul unor confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine încă din 31 mai, atunci când a început fronda împotriva regimului islamo-conservator, aflat la putere din 2002.
   
Manifestanţii au ridicat baricade pe o arteră rutieră şi au împiedicat circulaţia, iar poliţia a fost obligată să intervină pentru a dispersa mulţimea, au precizat posturile de televiziune NTV şi CNN-Türk.
   
Şaisprezece manifestanţi au fost arestaţi, potrivit acestor posturi de televiziune.
   
Mulţimea denunţa, de asemenea, eliberarea de către justiţia turcă a unui poliţist acuzat că a ucis un manifestant, la Ankara.
   
Un poliţist turc a fost trimis luni în faţa unui tribunal deoarece a rănit mortal un manifestant, dar el a fost lăsat liber sub control judiciar până la deschiderea procesului său.
   
De la începutul manifestaţiilor, patru persoane au murit - trei manifestanţi şi un poliţist - şi aproape alte 8.000 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci.

×
Subiecte în articol: gaze lacrimogene manifestanti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close