Antena 3 CNN Externe Putea fi seismul din L'Aquila anunţat? Seismologii sunt revoltaţi de sentinţa dată în acest caz

Putea fi seismul din L'Aquila anunţat? Seismologii sunt revoltaţi de sentinţa dată în acest caz

Putea fi seismul din L'Aquila anunţat? Seismologii sunt revoltaţi de sentinţa dată în acest caz
23 Oct 2012   •   14:51

Seismologii ruşi au protestat faţă de condamnarea celor şapte italieni, acuzaţi de omor prin imprudenţă prin faptul că nu au reuşit să avertizeze despre iminenţa cutremurului din 2009, care a lovit centrul Italiei.

Peste 300 de persoane au murit în urma acelui cutremur. Tribunalul din L'Aquila a dat o sentinţă prin care condamnă şi amendează şapte persoane, şase oameni de ştiinţă şi un fost oficial local. Vinovaţii îşi vor petrece următorii şase ani în spatele gratiilor.

Alexei Zavyalov, şeful laboratorului seismologic din cadrul Academiei Ruse de Fizică a Pământului, spune că este total greşit "să închizi nişte oameni pentru că au dat o prognoză greşită".
"Situaţia colegilor noştri italieni ne întoarce în timpurile medievale. Nu suntem capabili să apreciem exact dacă va fi sau nu un seism. Oamenii de ştiinţă împărtăşesc informaţiile pe care le deţin la un anumit moment. Cu toată dezvoltarea tehnologiei din domeniu, seismologii din întreaga lume nu pot oferi predicţii precise", a declarat Zavyalov pentru Izvestia.
"Ceea ce s-a întâmplat cu cei şapte italieni reprezintă un precedent periculos, care ar putea inhiba pe orice cercetător", a adăugat rusul pentru aceeaşi sursă.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close