Antena 3 CNN Externe Putin a acuzat Kievul că s-a îndepărtat de acordurile încheiate la Istanbul

Putin a acuzat Kievul că s-a îndepărtat de acordurile încheiate la Istanbul

”Ucraina și Federația Rusă au ajuns la un anumit nivel de acorduri în timpul discuțiilor de la Istanbul, dar partea ucraineană s-a îndepărtat de acestea”, a spus președintele rus Vladimir Putin.

Putin a acuzat Kievul că s-a îndepărtat de acordurile încheiate la Istanbul
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   09:18

”Am ajuns la un anumit nivel de acorduri la Istanbul, care au constat în faptul că garanțiile de securitate pentru Ucraina – iar partea ucraineană își pronunță garanții de securitate foarte dure pentru ea însăși – nu se vor extinde pe teritoriul Crimeei, Sevastopolului și Donbasului.

Am văzut, acțiunile noastre au urmat pentru crearea condițiilor pentru continuarea acordurilor - procesul de negociere. În schimb, ne-am confruntat cu o provocare la Bucha și, cel mai important, partea ucraineană s-a depărtat de acordurile de la Istanbul", a spus Putin marți.

Potrivit acestuia, vorbim despre faptul că ”acum cerința de securitate este una, iar problemele de reglementare a relațiilor peste Crimeea, Sevastopol și Donbass sunt scoase din sfera acestor acorduri”. ”Adică ne-am întors din nou într-o situație fără rezolvare pentru noi înșine și pentru noi toți”, a explicat Putin.

"Adevărat, mi s-a spus că noaptea trecută partea ucraineană a schimbat din nou ceva - nu știu încă despre aceste schimbări.

Dar până acum, inconsecvența asupra problemelor fundamentale creează anumite dificultăți în a ajunge la acorduri finale acceptabile pentru toată lumea pe calea negocierilor.

Operațiunea militară va continua până când va fi finalizată în totalitate și sarcinile care au fost stabilite la începutul acestei operațiuni vor fi rezolvate”, a conchis Putin, potrivit Interfax.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close