Antena 3 CNN Externe Putin: Este prea devreme să considerăm sancţiuni contra Iranului

Putin: Este prea devreme să considerăm sancţiuni contra Iranului

Putin: Este prea devreme să considerăm sancţiuni contra Iranului
Sursa foto: vladimir putin
15 Oct 2009   •   01:51

Premierul rus Vladimir Putin a declarat că ameninţările internaţionale contra Iranului privind programul său nuclear sunt premature, iar asemenea măsuri trebuie luate în considerare dacă negocierile eşuează.
"Eu cred că trebuie să discutăm şi să căutăm un compromis. Dacă nu este atins, vom vedea ce vom face," declara Putin la Beijing. Premieri din Kazahstan, Kîrgîzstan, China, Tadjikistan şi Uzbekistan s-au întâlnit în capitala Chinei pentru a discuta extinderea cooperării în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai şi pentru a formula răspunsuri comune la provocări, inclusiv contra crizei economice.
Un reprezentant al Iranului, stat cu statut de observator în cadrul ŞOS, a participat la întâlnire.
Răspunzând la o întrebare ce făcea referire la refuzul preşedintelui rus Dmitri Medvedev de a exclude sancţiunile contra Iranului, Putin sublinia că Medvedev defineşte politica externă a Rusiei, dar adăuga că afirmaţiile acestuia au fost prudente şi nu însemna că Rusia este hotărâtă să adopte sancţiuni.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov şi secretarul american de stat Hillary Clinton au căzut de acord la Moscova, marţi, că sancţiunile contra Iranului ar fi premature în actualele circumstanţe şi negocierile ar putea continua.
Teheran se află sub incidenţa a trei sancţiuni ale Consiliului de Securitate al ONU pentru că nu a încetat să îmbogăţească uraniul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin program nuclear iranian
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close