Antena 3 CNN Externe Cum sfidează Putin sancțiunile și se desfată cu vin din Franța și Italia în valoare de milioane de euro

Cum sfidează Putin sancțiunile și se desfată cu vin din Franța și Italia în valoare de milioane de euro

Președintele rus Vladimir Putin ridiculizează sancțiunile impuse de Occident și importă prin interpuși vinuri scumpe în valoare de milioane de euro din țări europene.

de Naty Badea    |    13 Feb 2023   •   15:37

Potrivit unei investigații citate de Antena 3 CNN, sticlele de vin din Italia și Franța sunt trimise în țările baltice pentru așa-zise degustări.

De acolo, marfa este etichetată în rusă și trimisă la Moscova.

Ancheta jurnalistică a dezvăluit faptul că în perioada noiembrie - decembrie 2022, 800 de sticle de vin în valoare de 4 milioane de dolari au ajuns în Rusia având ca origine Italia și Franța.

În operațiune este folosită o firmă care nu se află pe lista sancțiunilor și care aparține oligarhului rus Aleksei Repik.

Citește și: Planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina, divulgat de cel mai temut luptător

Acesta este un magnat al medicamentelor, cu o avere estimată la peste 1,4 miliarde de dolari. 

Firma lui Repik, pe care acesta a creat-o inițial pentru a importa ghimbir din Japonia, este în prezent folosită pentru a aduce vin din Franța și Italia.

În drum spre Rusia, vinul scump trece prin Letonia, Lituania și Estonia

Vinul ajunge în restaurantele pe care Repik le deține în centrul Moscovei și care sunt frecventate atât de Vladimir Putin, cât și de fiica acestuia, Ecaterina Tihonova.

Oligarhul rus aduce recipientele cu vin declarându-le în acte drept mostre pentru degustare, deși sunt sticle de vin în toată puterea cuvântului.

Letonia, Lituania și Estonia sunt "țări de tranzit" pentru aceste sticle.

Aici, ele sunt reambalate cu etichete rusești și trimise Rusia, iar în acte apare că aceste sticle de vin nu părăsesc niciodată Europa", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: vin Italia Aleksei Repik Franta Putin
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close