Antena 3 CNN Externe O nouă lovitură pentru Putin: UE extinde sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei

O nouă lovitură pentru Putin: UE extinde sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei

Uniunea Europeană a prelungit luni sancţiunile economice asupra Rusiei pentru implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei pentru încă şase luni, informează DPA, conform Mediafax.

O nouă lovitură pentru Putin: UE extinde sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    12 Iul 2021   •   16:31

Noile sancţiuni adoptate de UE vor rămâne în vigoare cel puţin până la 31 ianuarie 2022.

Sancţiunile au fost adoptate pentru prima dată în iulie 2014, ca răspuns la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi pentru sprijinul acordat separatistilor pro-Moscova din estul ţării.

De atunci, măsurile restrictive au fost extinse în mod regulat. Cele mai recente sancţiuni vor rămâne în vigoare cel puţin până la 31 ianuarie 2022.

Uniunea Europeană a mai redus sancţiunile datorită progresului acordului de la Minsk, care solicită încetarea focului necondiţionat şi ca ambele părţi să retragă armele grele de pe linia frontului din estul Ucrainei.

Sancţiunile UE vizează industriile financiare, energetice şi de apărare ale Rusiei, împiedicând accesul băncilor pe pieţele UE şi limitând anumite importuri din UE.

Există măsuri separate care vizează comerţul cu teritoriile anexate, Crimeea şi Sevastopol.

×
Subiecte în articol: Rusia Crimeea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close