Antena 3 CNN Externe O rachetă ar fi survolat, în această dimineață, spațiul aerian al Republicii Moldova

O rachetă ar fi survolat, în această dimineață, spațiul aerian al Republicii Moldova

O rachetă ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Guvernatorul regiunii Nikolaev, Nicolae Kim.

O rachetă ar fi survolat, în această dimineață, spațiul aerian al Republicii Moldova
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    10 Feb 2023   •   12:02

În această dimineață o rachetă a intrat în spaţiul aerian al Republicii Moldova. Aceasta trecut prin Trasnstria şi regiunea SOROCA, potrivit ministerului Apărarii de la Chişinau.

”În contextul informațiilor despre survolarea de către o rachetă a spațiului aerian al Republicii Moldova, Ministerul Apărării comunică următoarele:

Structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova”, scrie Ministerul Apărării din Moldova. 

PRECIZARE În contextul informațiilor despre survolarea de către o rachetă a spațiului aerian al Republicii Moldova,...

Publicată de Ministerul Apărării al Republicii Moldova pe Vineri, 10 februarie 2023

MApN infirmă faptul că două rachete ar fi survolat și spațiul aerian al României

Comandantul Armatei Ucrainene a anunțat că două rachete rusești ar fi traversat și spațiul aerian al României. MApN neagă însă această informație.

“Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. În jurul orei 10:33, rachetele au intrat în spațiul aerian românesc înainte de a reintra în spațiul aerian ucrainean în punctul în care se intersectează granițele celor trei țări. Rachetele au fost lansate din Marea Neagră”, a scris pe Telegram comandantul şef al Forţelor Armate Ucrainene, Valeri Zalujni.

MApN neagă însă această informație. 

“Stimați jurnaliști, informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informații oficiale cu privire la această situație. Vă adresăm rugămintea de a nu difuza în spațiul public informații neverificate pe acest subiect”, scrie biziday.ro.

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close