Antena 3 CNN Externe Previziuni din SUA: Preşedintele Joe Biden va reseta scena politică pentru o relaţie transatlantică sănătoasă, inclusiv cu România

Previziuni din SUA: Preşedintele Joe Biden va reseta scena politică pentru o relaţie transatlantică sănătoasă, inclusiv cu România

Radu Florescu, preşedintele Democrats Abroad România, organizaţia membrilor Partidului Democrat din afara graniţelor Americii, a explicat, la Antena 3, semnificaţia şi impactul primelor măsuri pe care la va lua noul preşedinte american Joe Biden.

Previziuni din SUA: Preşedintele Joe Biden va reseta scena politică pentru o relaţie transatlantică sănătoasă, inclusiv cu România
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   14:30

"Ultimii 4 ani au trecut cu greu. Acum aşteptăm un pic de normaliate. La Wasington, lucrurile sunt sub control cu ajutorul miilor de militari. Este e un pic trist că trebuie să participăm la evenimentul istoric de azi umbriţi de consecinţele faptelor preşedintelui Trump. Cred că vom intra foarte repede în normalitate.

Preşedintele Biden îşi va începe activitatea cu o serie de ordonanţe - executive orders - pentru a îndrepta greşelile administraţiei trecute.

Asta va include revenirea SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice (care prevede măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon), anularea proiectului oleoductului Keystone (Keystone pipeline), necesiatea purtării măştii pe proprietăţile federale. 

Parteneriatul strategic sub administraţia Biden

Preşedintele Biden îşi va manifesta, fără îndoială, intenţia de a colabora cu Europa. Cred că liderii europeni sunt conştienţi că Biden va avea alte obligaţii în primele 100 de zile de mandat. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să gestioneze cât mai bine impactul epidemiei de COVID fără ajutor american.

Biden va trebui să demonstreze că SUA sunt un partener de încredere şi previzibil. Cu experienţa sa de politică externă, cred că va reseta scena politică pentru o relaţia sănătoasă transatlantică, inclusiv cu România", a estimat Radu Florescu.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close