Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Omul Moscovei din Donbas afirmă că Rusia a eșuat

Radu Tudor: Omul Moscovei din Donbas afirmă că Rusia a eșuat

Fostul comandant rus Igor Ghirkin, care a comandat separatiştii pro-ruşi din Donbas după anexarea ilegală a Crimeei, spune că noua ofensivă declanşată de Ministerul Apărării de la Moscova în estul Ucrainei a eşuat.

Radu Tudor: Omul Moscovei din Donbas afirmă că Rusia a eșuat
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    17 Mai 2022   •   17:33

Acesta a făcut o postare publicată pe canalul său de Telegram şi a prezentat situaţia de pe toate fronturile în care se dau lupte în Donbas, concluzionând că ofensiva pe scară largă declanşată de Moscova pe 18 aprilie în estul Ucrainei, după retragerea trupelor ruseşti din regiunile Kiev şi Chernihiv, nu şi-a atins obiectivele şi că a fost oprită de ucraineni. „Cu regret trebuie să spun că operaţiunea amplu mediatizată de la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, de a înfrânge grupul de inamici din Doneţk a eşuat”, scrie el, potrivit adevarul.ro

„În peste două săptămâni de ostilităţi înverşunate (care au costat ambele tabere pierderi uriaşe) au fost atinse doar obiective la nivel tactic. Nici măcar o singură localitate mare nu a fost eliberată”, explică acesta, amintind că oraşul Rubijne din Luhansk ar putea reprezenta o excepţie dar că luptele pentru acesta au început înainte de declanşarea noii ofensive generale. 

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close