Antena 3 CNN Externe Rafale de vânt de PESTE 250 km/h în zonele de vârf ale munţilor

Rafale de vânt de PESTE 250 km/h în zonele de vârf ale munţilor

Rafale de vânt de PESTE 250 km/h în zonele de vârf ale munţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
26 Ian 2014   •   13:44
Un front atmosferic de furtună a traversat Elveţia în noaptea de sâmbătă spre duminică, când s-au înregistrat rafale de vânt de peste 250 de kilometri pe oră în zone de vârf ale Alpilor, relatează AFP, conform Mediafax.
Rafalele urmau să scadă în intensitate duminică şi să continue în noaptea de duminică spre luni, de această dată însoţite de ninsoare, până luni, potrivit Meteonews.
Diverse staţii meteorologice au înregistrat viteze maxime de până la 254 de kilometri pe oră la Cabana Concordia, în regiunea gheţarului Aletsch, la o altitudine de 2.850 de metri, cel mai mare gheţar din Alpi, în cantonul elveţian Valais. Viteze ale rafalelor de aproape 200 de kilometri pe oră au fost înregistrate la Gemmi, iar de 190 de kilometri pe oră la Gornergrat, la 3.125 de metri altitudine, lângă Zermatt.
În cantonul Jura, rafalele de vânt atingeau o viteză-record de 143 de kilometri pe oră.
Rafalele de vânt urmau să scadă în intensitate duminică şi să se intensifice în noaptea de duminică spre luni. Acest nou front urmează să aducă ninsori, mai întâi începând de la cota 900 de metri în sus, iar luni ar urma să ningă şi sub această cotă, potrivit Meteonews.
 

×
Subiecte în articol: vant munti alpi viteza
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close