Antena 3 CNN Externe Aviația rusă a efectuat în ultima săptămână peste 1.000 de lovituri în Siria

Aviația rusă a efectuat în ultima săptămână peste 1.000 de lovituri în Siria

Aviația rusă a efectuat în ultima săptămână peste 1.000 de lovituri în Siria
04 Dec 2015   •   22:12

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat vineri că aviația rusă a efectuat în ultima săptămână peste 1.000 de lovituri în Siria, multe vizând "instalații petroliere ale teroriștilor' și 'un bastion important" al acestora.

Din 26 noiembrie și până la 4 decembrie, forțele aeriene ruse au lovit 1.458 de 'ținte teroriste' în timpul a 431 de raiduri ce au avut loc în provinciile Idleb, Alep și Latakia, din nord-vestul țării, în Homs (centru) și Raqa și Deir Ezzor, din estul Siriei, precizează ministerul rus într-un comunicat citat de Agerpres.

Bombardierele ruse au efectuat aceste operațiuni 'sub protecția unor avioane de luptă SU-30', a precizat purtătorul de cuvânt al instituției de apărare a Rusiei, Igor Konașenkov.

AFP amintește în context că un bombardier rus a fost doborât la 24 noiembrie de aviația turcă la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul rus a încălcat spațiul său aerian, în timp ce Moscova insistă că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

După acest incident, ce a provocat grave tensiuni în relațiile dintre cele două țări, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate bombardierele care participă la campania aeriană din Siria vor ieși în misiuni doar însoțite de avioane de luptă care le vor asigura securitatea.

×
Subiecte în articol: Siria razboi in siria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close