Antena 3 CNN Externe Ramadan cu debut sângeros în Cisiordania: trei palestinieni au fost uciși și patru polițiști israelieni au fost răniți

Ramadan cu debut sângeros în Cisiordania: trei palestinieni au fost uciși și patru polițiști israelieni au fost răniți

Trei activiști palestinieni au murit și patru polițiști israelieni au fost răniți într-un schimb de focuri, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vine la începutul lunii sfinte a Ramadanului, perioadă în care autoritățile israeliene se tem că violența va escalada.

Ramadan cu debut sângeros în Cisiordania: trei palestinieni au fost uciși și patru polițiști israelieni au fost răniți
Sursa foto: Twitter/ Jpost
de Cerasela Stafie    |    02 Apr 2022   •   11:50

Trei palestinieni au murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, lângă Jenin, în Cisiordania ocupată, în timpul unui schimb intens de focuri de armă cu ofițerii de poliție israelieni dintr-o echipă antiteroristă. Forțele de securitate israeliene deplâng patru răniți în rândurile lor, dintre care unul grav.

Activiștii suspectați treceau cu mașina când membrii unității Yamam i-au interceptat. ”A fost o echipă teroristă implicată în activități teroriste recente împotriva forțelor de securitate israeliene și care se pare că era pe cale să efectueze un nou atac”, a declarat poliția. Autoritățile au publicat imagini cu soldații și cu armele care se aflau în vehiculul suspecților. 

Indivizii au fost identificați ca aparținând aripii armate a Jihadului Islamic Palestinian (PIJ), care a promis după incident că va continua lupta împotriva Israelului ”în numele poporului palestinian”, a informat Ynet.

Teroriștii au fost responsabili pentru un atac terorist anterior la Tulkarm, iar serviciile de informații au stabilit că erau pe cale să comită un alt atac la scară largă; au fost definiți ca fiind ”bombe cu ceas”.

Forțele de securitate au monitorizat celula ore întregi vineri și în cele din urmă au început să-i urmărească. Teroriștii au deschis focul asupra forțelor, care au răspuns, împușcându-i mortal.

Această operațiune aduce la șapte numărul palestinienilor uciși după valul de atacuri care a lovit Israelul într-o săptămână. 11 civili și polițiști au murit în cele trei atacuri. Guvernul a încercat să atenueze tensiunile din Israel, folosind forța în teritoriile palestiniene, unde confruntările sunt în creștere.

Atacurile în interiorul țării sunt complexe. Acestea au fost efectuate de un palestinian din regiunea Jenin și de cetățeni israelieni – un beduin și doi arabi – influențați de ideologia jihadistă legată de Statul Islamic (IS). Victimele lor sunt în mare parte civili evrei, dar și ofițeri de poliție - un arab creștin, un druz și un franco-israelian și doi muncitori ucraineni.

Israelul a înăsprit măsurile de securitate în orașe și a desfășurat forțe suplimentare în Cisiordania și granița cu Gaza, unde Hamas a emis amenințări.

Prim-ministrul Naftali Bennett, la rândul său, a cerut populației să fie vigilentă, invitând deținătorii de permise de port armă să-și poarte armele în spațiile publice. A doua zi după declarația sa, cererile pentru permise au trecut de la 60 la peste 1.500.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close