Răpitorii sirieni ai jurnalistei Anhar Kocineva ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie

de M.Z.    |    23 Dec 2012   •   13:57
Răpitorii sirieni ai jurnalistei Anhar Kocineva ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie Foto: Mediafax

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva, ţinută în captivitate din octombrie, ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie, ei cerând o răscumpărare de 50 de milioane de dolari pentru eliberarea acesteia, scrie Vocea Rusiei, în ediţia electronică.

Anunţul intervine după ce marţi răpitorii anunţaseră că amânaseră executarea acesteia, subliniind că autorităţile ucrainene nu fac nimic pentru eliberarea ei.

"Guvernul ucrainean şi ambasada nu au fost serioşi la negocieri, nu şi-au respectat promisiunile şi nu au făcut nimic pentru eliberarea lui Anhar", a declarat liderul răpitorilor, Abu Jandal. "Nimeni nu răspunde solicitărilor noastre. Se pare că nu îi pasă nimănui", a continuat el, potrivit Mediafax.

Răpitorii, care susţin că fac parte din gruparea disidentă Armata Siriană Liberă, cer Ucrainei să le trimită un negociator "care nu minte".

Ministerul ucrainean de Externe nu a comentat informaţiile. Preşedintele Viktor Ianukovici le-a cerut la jumătatea lunii octombrie diplomaţilor ucraineni să facă tot posibilul pentru eliberarea jurnalistei.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele opoziţiei. Bilanţul conflictului civil este, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, de aproximativ 43.000 de morţi. Cifra nu poate fi verificată din alte surse.Parteneri
x close